.BE domeinnaam registreren?

Sinds 1989 is het mogelijk om de belgische .BE domeinnaam te registreren. In de beginjaren was het .BE domein helemaal niet populair. Een belangrijke oorzaak hiervan was dat niet iedereen een .BE domeinnaam mocht registreren. Alleen bedrijven konden een .BE domeinnaam aanvragen, waarbij de domeinnaam moest overeenkomen met de bedrijfsnaam. Dit is gelukkig niet meer zo. Het is voor iedereen mogelijk om een .BE domein te registreren. Maar je kunt dit niet rechtstreeks bij de instantie aanvragen, dit gebeurt via een registrar zoals Maxes.

Voorwaarden .BE domeinnaam

Allereerst geldt bij de registratie van een .BE domeinnaam het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. De eerste die een volledige registratie heeft voltooid, krijgt de naam toegewezen.

  • Een .BE domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het koppelteken (-) bevatten;
  • Een .BE domeinnaam mag niet beginnen of eindigen met een koppelteken (-);
  • Het koppelteken (-) moet tussen 2 tekens staan;
  • Een .BE domeinnaam moet minimaal 2 en maximaal 63 tekens bevatten.

Hoe kun je een .BE domeinnaam verhuizen?

Een .BE domeinnaam verhuizen doe je door je eigen website op deze pagina op te zoeken. Klik vervolgens op WHOIS, onderaan deze pagina zie je “Aanvragen transfercode” staan. Na het aanvragen van de transfercode wordt een email verstuurd naar het emailadres van de domeinnaamhouder in het registratiesyteem. Het is daarom van belang dat je emailadres up-to-date is. Is dit niet het geval? Vraag dan je huidige registrar om dit in het systeem aan te passen.

De transfercode (token) is enkele dagen geldig. Na het invoeren van de token op www.maxes.nl is de verhuizing van je .BE domeinnaam meteen rond.