.COM domeinnaam registreren?

Het .COM domein is wereldwijd de bekendste extensie. In 1985 werd de eerste .COM domeinnaam geregistreerd. De .COM domeinnaam is geĆÆntroduceerd voor organisaties met een commerciĆ«le en internationale instelling. Tegenwoordig kan iedereen een .COM domeinnaam laten registreren. Je kunt niet zelf rechtstreeks een domeinnaam registreren, dit gebeurt via een registrar zoals Maxes. Inmiddels zijn er meer dan 100 miljoen .COM domeinnamen.

Voorwaarden .COM domeinnaam

Iedereen mag een .COM domeinregistratie aanvragen. Hier zijn geen voorwaarden aan verbonden. Wel zijn er enkele technische eisen:

  • Een .COM domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het koppelteken (-) bevatten;
  • Een .COM domeinnaam mag niet beginnen of eindigen met een koppelteken (-);
  • Het koppelteken (-) moet tussen 2 tekens staan;
  • Een .COM domeinnaam moet minimaal 2 en maximaal 63 tekens bevatten.

Hoe kun je een .COM domeinnaam verhuizen?

Ten eerste moet de .COM domeinnaam worden ontdaan van zogenaamde LOCKS. Vraag de verhuiscode (token) aan bij je huidige provider. Je krijgt een mailtje waarin staat dat je voor verhuizing akkoord moet klikken. Als je dit niet doet, gaat de verhuizing niet door! Let op: dit mailtje ziet er een beetje louche uit, maar het is veilig om hier op te klikken :). Je huidige provider moet ook voor akkoord klikken.

Hebben zowel je huidige provider als jijzelf akkoord gegeven? Dan is de verhuizing direct rond. Doet je huidige provider dit niet, dan kan het tot 5 werkdagen duren voordat de verhuizing rond is.