.EU domeinnaam registreren?

Een relatief jonge extensie is de Europese extensie .EU. In 2005 konden overheidsinstellingen en geregistreerde merken voor het eerst een .EU domeinnaam registreren. Vanaf 2006 werd het voor alle bedrijven en personen binnen de Europese Unie mogelijk om een .EU domein aan te vragen. Een .EU domeinnaam kun je niet rechtstreeks registreren. Dit gebeurt via een registrar zoals Maxes. Het is voor iedereen die in de Europese Unie verblijft mogelijk om een .EU domeinregistratie aan te vragen.

Voorwaarden .EU domeinnaam

Een .EU domeinnaam mag niet discrimineren op grond van ras, taal, geslacht, geloof of politieke overtuigingen.

  • Een .EU domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het koppelteken (-) bevatten;
  • Het koppelteken (-) mag niet aan de voor- of achterkant staan;
  • Het koppelteken (-) moet tussen 2 tekens staan;
  • Een .EU domeinnaam moet minimaal 2 en maximaal 63 tekens bevatten.

Hoe kun je een .EU domeinnaam verhuizen?

Jij bent de houder van je domeinnaam. Daar verandert niets aan. Ook niet als je ervoor kiest om je domeinnaam te verhuizen naar een andere provider. Het enige wat verandert, is de partij die de registratie voor je uitvoert. Verhuizen naar Maxes is gratis. Je betaalt alleen de kosten voor het nieuwe jaar van je domeinregistratie.

Laat je huidige provider weten dat je je .EU domeinnaam wilt verhuizen. Je ontvangt vervolgens een code (token) die enkele dagen geldig is. Na het invoeren van de token op www.maxes.nl is de verhuizing meteen rond.