.FR domeinnaam registreren?

Sinds 1987 is het mogelijk om de Franse .FR domeinnaam te registreren. In die tijd waren er strikte regels voor het registreren van een .FR domeinnaam. In 2011 zijn deze regels afgeschaft. Sindsdien is een .FR domeinregistratie voor iedereen mogelijk. Iedereen met een adres binnen de Europese Unie mag een .FR domeinnaam registreren. Dit gebeurt via een registrar zoals Maxes.

Voorwaarden .FR domeinnaam

Als je een .FR domeinnaam wilt registreren, dien je ook je geboortedatum en geboorteland op te geven. Als je uit Frankrijk komt, worden ook je geboortepostcode- en plaats gevraagd.

  • Een .FR domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het koppelteken (-) bevatten;
  • Het koppelteken (-) mag niet aan de voor- of achterkant staan;
  • Het koppelteken (-) moet tussen 2 tekens staan;
  • Een .FR domeinnaam moet minimaal 2 en maximaal 63 tekens bevatten.

Hoe kun je een .FR domeinnaam verhuizen?

Jij bent de houder van je domeinnaam. Daar verandert niets aan. Ook niet als je ervoor kiest om je domeinnaam te verhuizen naar een andere provider. Het enige wat verandert, is de partij die de registratie voor je uitvoert. Verhuizen naar Maxes is gratis. Je betaalt alleen de kosten voor het nieuwe jaar van je domeinregistratie.

Voor een verhuizing naar Maxes heb je een autorisatiecode (token) nodig. Deze kun je opvragen bij je huidige provider. Na het invoeren van deze token op www.maxes.nl is de verhuizing meteen rond.