.NET domeinnaam registreren?

Het .NET domein was oorspronkelijk bedoeld voor organisaties die zich bezig houden met netwerktechnologieën, zoals internetserviceproviders en andere infrastructuurbedrijven. De naam is afgeleid van 'netwerk'. Tegenwoordig kan iedereen een .NET domeinnaam aanvragen via een registrar zoals Maxes.

Als je zaken doet met Rusland, is het handig om rekening te houden met de betekenis van het woord 'нет' (je spreekt het uit als 'njet'). Het betekent niet of geen. Zo kan een domeinnaam als object.net in het Russisch geinterpreteerd
worden als 'er is geen object'.

Voorwaarden .NET domeinnaam

Er gelden geen restricties voor het registreren van een .NET domeinnaam. Er zijn wel enkele technische eisen waar de .NET domeinnaam aan moet voldoen.

  • Een .NET domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het koppelteken (-) bevatten;
  • Het koppelteken (-) mag niet aan de voor- of achterkant staan;
  • Het koppelteken (-) moet tussen 2 tekens staan;
  • Een .NET domeinnaam moet minimaal 2 en maximaal 63 tekens bevatten.

Hoe kun je een .NET domeinnaam verhuizen?

Jij bent de houder van je domeinnaam. Daar verandert niets aan. Ook niet als je ervoor kiest om je domeinnaam te verhuizen naar een andere provider. Het enige wat verandert, is de partij die de registratie voor je uitvoert. Verhuizen naar Maxes is gratis. Je betaalt alleen de kosten voor het nieuwe jaar van je domeinregistratie.

Heb je een domeinnaam bij een andere provider geregistreerd en wil je je .NET domein naar ons verhuizen? Dat is heel simpel. Geef bij je huidige provider aan dat je je .NET domeinnaam wilt verhuizen. Je ontvangt dan een code, die je bij Maxes nodig hebt bij de verhuizing. Na de verhuizing ontvang je een email. Deze email dien je te bevestigen. Daarna is de verhuizing direct rond.