.NL domeinnaam registreren?

In 1986 kwam Piet Beertema op het idee om het .NL-topleveldomein aan te vragen voor Nederland. Vanaf dat moment was .NL het eerste actieve landendomein buiten de VS. Om dit allemaal in goede banen te leiden, is Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) in het leven geroepen. Lange tijd mochten alleen bedrijven en instellingen een .nl domeinnaam aanvragen. Sinds 2003 mogen ook particulieren een .NL domeinnaam laten registreren.

Voorwaarden .NL domeinnaam

Wanneer je een .NL domeinnaam wilt aanvragen, zijn er een paar regels van SIDN waar je je aan moet houden. Zo mag de .NL domeinnaam niet in strijd zijn met de openbare orde of goede zeden en dient de eigenaar een geldig Nederlands bezoekadres en een werkend emailadres op te geven. Deze gegevens zijn overigens niet zichtbaar in de WHOIS van SIDN.

  • Een .NL domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het koppelteken (-) bevatten;
  • Het koppelteken (-) mag niet het eerste of laatste karakter zijn;
  • Het koppelteken (-) moet tussen 2 tekens staan, hallo--daar.nl mag dus niet;
  • Een .NL domeinnaam moet minimaal 2 en maximaal 63 tekens bevatten.

Hoe kun je een .NL domeinnaam verhuizen?

Jij bent de zgn. houder van je domeinnaam. Daar verandert niets aan. Ook niet als je ervoor kiest om je domeinnaam te verhuizen naar een andere provider. Het enige wat verandert, is de partij die de registratie voor je uitvoert. Verhuizen van een .NL domeinnaam naar Maxes is gratis. Je betaalt alleen de kosten voor het nieuwe jaar van je domeinregistratie, maar dat is geen probleem, want met € 4,99 voor het eerste jaar zijn wij lekker goedkoop!

Heb je een domeinnaam bij een andere provider geregistreerd en wil je je .NL domein naar ons verhuizen? Dat is heel simpel. Geef bij je huidige provider aan dat je je .NL domeinnaam wilt verhuizen. Je ontvangt dan een token, de verhuiscode, die je nodig hebt bij de verhuizing.